HEY

Dom senaste dagarna har gått hur fort som helst, jag har tränat massa, umgåtts med fotbollslaget, vart på kalas, vart med svenja och hennes kompisar, vart vid "the Munster Pool", vart i kyrkan, träffat vänner till familjen, köpt mobil äntligen, handlat massa andra saker jag behöver och massa mer.

Vi va i kyrkan i Söndags, inte den vanliga kyrkan som familjen brukar gå till utan en som ligger väldigt nära. Två av mina syskon har nämnligen gått i nån slags sommar-kyrk grej där så dom hade en uppvisning. Det va rätt annorlunda, prästen hade pikétröja och påminnde jätte mycket om Ned Flanders, och det va ingen direkt predikan eller så. Efter att barnen hade uppträtt fick vi gå till ett annat rum där dom servera jättegod mat!

Jag trivs jätte bra med familjen och jag känner mig redan som en av dom. På fredag åker Svenja, deras gamla utbytesstudent, hem vilket känns rätt tråkigt men på lördag kommer den nya utbytesstudenten, Coline från Belgien hit. Hon är lika gammal som mig och det ska bli jätte kul att träffa henne. Jag va lite orolig innan jag åkte hit över hur det skulle vara att gå från att ha en stora syster till att ha tre småsyskon, men det är verkligen inga problem för dom är as roliga och inte alls jobbiga. än så länge. Men det ska bli skönt att ha nån i min egna ålder i huset.

Imorgon börjar skolan, paniiiiiik. Så här ser mitt schema ut:

1 - Us History

2 - English 11

3 - Drawing

4 - Health and Wellness

- Lunch -

5 - Hos /Travel/Tourism

6 - Ceramics 1

Nästa termin kommer jag ha Painting istället för drawing (nästan samma sak) och Food 2 (hemkunskap typ) istället för Health. Sen kommer jag ha Technical Theater (Man hjälper till med ljud, ljus, rekvesita, smink osv vid föreställningar) istället för Turism grejen och Ceramics 2 sista perioden.

Måndagar, Onsdagar o Fredagar börjar man 07.45 och det betyder att man måste sitta ner på sin plats exakt den tiden, om man står upp i klassrummet då eller är mindre än 5 minuter sen får man nån slags varning. Om man kommer mer än 5 minuter sent (tror jag) måste man gå till rektorn och förklara sig. På Tisdagar o Torsdagar börjar man 8.15. Alla dagar slutar man 14.45. Alla lektioner är 53 minuter långa, vilket innebär att man har 7 minuter på sig att ta sig till nästa klass. Jag har oturen att varranan lektion är i norra delen av skolan och varranan i södra så jag kommer få springa en del, woohoo! Om man ska gå på toa måste man få nått slags papper av läraren.

Jag är senior (sista året) men tar Junior classes i Us-history och engelska. Jag trodde att dom gick ur skolan ett år tidigare här så att alla seniors skulle vara ett år yngre än mig, men det är dom visst inte, utan dom är lika gamla som mig. Skolan har tre olika danser, Homecomming, Turnabout och Prom. Homecomming är ovanligt tidigt iår, om redan 3 veckor!

Skolan har också en dresscode som man måste följa: Inte för kort kjol/shorts, inte för smala band på linnet, underkläder får absolut inte synas, inga hål i jeansen, inga t-shirts med tryck som är politiska eller så. Sen finns det mycket kriminella gäng i East Chicago som inte är långt härifrån, därför får man inte bära samma färg på tröjan hela tiden i skolan för att det kan uppfattas som att man tillhör eller sympatiserar med ett sånt gäng. Jag tyckte det lät jätte löjligt först men det är tydligen väldigt känsligt här. Vissa skolor har tillochmed skoluniform på grund av det.

Nu ska jag snart åka till skolan och träffa fotbollslaget, därifrån ska vi åka med en sån gul skolbuss till Michigan City (trooor jag det va) och spela match. Jag får inte spela än för jag måste ha vart med på tio träningar innan, men om jag är med och bara värmer upp idag innan matchen räknas det som en träning, så jag kan spela nästa vecka :)

HEJDÅ


MUNSTER

OOOOkej.  Sitter med min vardmammas data nu for min har varken internet eller strom for min adapter funkar inte. Ska forsoka sammanfatta allt jag har gjort de senaste dagarna,

 

Lordag/Sondag: New York

Softlanding campet I New York var jatte kul och jag var mest med fyra andra tjejer fran sverige, Elsa, Tove och Louisa, as trevliga. Vi har redan bestammt att traffas igen nasta sommar! Bade Lordag och Sondag var det forst bussguidning med ett par stop pa manhattan. Vid lunch fick vi hoppa av och ga runt i grupper  till klockan 6. Mitt gang gick bara pa fifth avenue och times square pa lordagen och sondagen spenderades I SoHo. Pa kvallarna var vi mest pa varat rum o pratade.

 

Mandag:  Traffa vardfamiljen

steg upp 02.45 for att aka till flygplatsen. Allt gick bra och vid 07.40 stog jag pa flygplatsen I Chicago och traffade min vardpappa (Tim). Vi akte direkt hem och traffade resten av familjen, Mamman, Kelly, barnen Hendricks, Katie, Teddy, deras gamla utbytesstudent Svenja fr[n tyskland som ar har pa besok och deras tre katter och hunden Foster! Hela familjen ar huur trevliga som helst, de tar valdigt annorlunda att ha tre smasyskon . Jag var sa trott efter att ha gatt upp sa tidigt och jag var fortfarande jetlagged sa jag gick nastan direkt o la mig och sov hela dagen. Gick upp igen vid nio pa kvallen o satt o prata med Kelly ett tag , sen gick jag o la mig igen. Just nu delar jag rum med Katie men nar Svenja aker hem tar jag antagligen det rummet hon sover i! Nasta vecka eller veckan efter det kommer det en til utbytesstudent som ocksa ska bo har. Hon heter Coline och ar fran Belgien och ar lika gammal som mig sa det kommer bli kul!

Tisdag:

Eftersom jag skulle forsoka komma med I skolans fotbollslag var jag tvungen att ga till en lakare for att fixa ett intyg sa det gjorde vi. Jag kopte aven nya fotbolls skor och fick traffa Papa Al, Kellys morfar och hennes mormor. Pa kvallen foljde jag med Svenja till hennes kompisar  fran nar hon gick I skolan har, som gar pa college nu. Vi badade hemma hos en tjej I hennes pool och hade en brasa dar dom gjorde natt som heter smorse. Man tar en bit choklad, en grillad marschmallow och klammer ihop det mellan tva kex, tydligen valdigt populart har, dom blev helt chockade nar jag inte visste vad det va. Vi hade jatte kul dar o det va kul att fa traffa folk, nar vi kom hem lag det en lapp pa min sang fran Kelly dar det stog att jag skulle upp tidigt nasta dag for fotbollstraning!

Onsdag (idag):

Gick upp halv 9 och gjorde mig iordning for traningen som borjade halv 9. Kelly korde mig till fotbollsplanen som ligger precis fran skolan. Jag letade upp coach Pflum som lagets tranare heter och hon tog mig dit laget va.  Det ar inte sa svart att vara ny har, alla ar jatte intresserade och fragade en miljon fragor innan jag ens hann svara. Whats your name? Where are you from? Do you like Harry Potter? Blablalbal. Traningen gick bra iallafall, det va jattekul att spela och nu troor jag iallafall att jag ar med I laget, haha.  Efter traningen hamtade Kelly mig och sa att jag va tvungen att skynda mig for att jag skulle till Chicago! Jag hoppade in I duschen och fem minuter senare satt jag i en bil med svenja, hennes kompis (Ryan tror jag) och hans bror. Vi har varit I Chicago hela dan och jag har sett en del av stan, as kul. Imorgon ska jag upp ganska tidigt, 8.45 ska en tjej fran laget hamta upp mig och sa ska vi aka till skolan , dar ska vi gora ett test som man m[ste gora om man ska va med I laget. Man gor tydligen natt slags intelligenstest av natt slag for att sen kunna jamfora om man far ett slag I huvudet sa man kan se hur skadad man ar, haha. Klockan 10 ska jag mota Kelly och Svenja vid the guidance office pa skolan for att valja mina kurser. Sen klockan 2 ska jag pa nan “bounding” grej med fotbollslaget hemma hos coach Pflum. Fatta inte riktigt va vi ska gora, men det kan nog bli kul.

Nuu ska jag sova

Puzz

(Internet pajjade forra gangen sa fick publicera detta nu)


NEW YORK

Ligger under täcket på hotellet och fryser för Ac:n är paj. Klockan är kvart över åtta på kvällen här och jag och mina små nyfunna kompisar ska sova. Åkte hemifrån vid fem i morse till Landvetter sedan till Arlanda och därifrån New York! Hela flygresan gick bra och vi va framme vid halv ett lokal tid, en halvtimme tidigare än väntat, men kom inte till hotellet förrens fyratiden för det va extrema köer på flygplatsen.

Det var otroligt jobbigt att säga hejdå i morse men jag grät ingenting väl på flygplatsen, vilket var rätt skönt. på flygplanet läste jag några sms som fick mig att gråta ändå och på den långa flygningen försökte jag sysselsätte mig hela tiden för att inte gråta en massa. Även om jag har varit inställd på detta så himla länge blev det ändå lite som ett slag i ansiktet när vi lämnade sverige och jag insåg hur lång tid tio månader är. Men jag har träffat några andra här och vi hjälper till att trösta och stötta varandra, eller ah, mest dom som tröstar mig :)

Vi är ungefär 50 utbytesstudenter från Sverige, Norge och Danmark som kom hit idag och åker till våra värdfamiljer på Måndag. imorgon ska vi upp klockan 7 (!!) och äta frukost för att sedan åka på en guidad busstur på manhattan under förmiddan och sedan får vi egen shoppingtid. wohoo.

Ångrar verkligen ingenting av detta utan är glad att jag verkligen vågade åka. Jag saknar vissa fruktansvärt mycket redan nu men jag får helt enkelt ta en dag i taget. Nu ska jag läsa två brev som jag igentligen skulle ha läst på planet men tyckte det va för jobbigt då och sen ska jag sova. Ska snart skriva om mer intressanta och roliga saker!

Tills dess, ha så kult!

hejdooo

RSS 2.0