Aj baj pink shiit

Hej bloggeeen.

Ligger i sängen och äter doughnuts. Livet leker helt enkelt.

I Lördags tog jag, coline och christine pendeltåget in till chicago o shoppa hela dagen. Det va en bra dag. Tåget tar typ 35 minuter o går från east chicago som är max tio minuter med bil härrifrån, o stannar mitt i downtown chicago. En biljett kostar 30 spänn, värt. Ska dit igen nästa fredag på fieldtrip till museum of contemporary art med min drawing class, kuuult!

Detta är sista veckan som fotbollen håller på nu, as tråkigt. Fotbollssäsongen är skit kort här. Idag skulle vi igentligen ha spelat match men den blev inställd på grund av regn (typiskt amerikanare). Imon har vi en match o sen på lördag spelar vi vår allra sista. På lördag är det senior night, så det ska hållas en banquet för alla seniors i laget, fattar inte riktigt vad dom ska göra men det blir intresant. Ska nog försöka komma med i basketlaget sen, måste ha något att göra efter skolan o det verkar rätt kult. Och basket säsongen är tysligen mycket längre, håller på hela vinter från till april typ. Sen vill jag spela tennis på våren, men vet inte hur svårt det är att komma med i det laget.

En bra grej med usa är att dom är före med alla tv-serier hehe. Såg det absolut sista desperate housewife avsnittet i förrgår. Alla dog. O nya säsongen av Greys Anatomy. Alla dör. Det har börjat en as bra ny serie som heter Revenge som jag o kelly följer, o nästa avsnitt är ikväll hihi.

Jag följde med kelly o hennes bokklubb(haha) på bio för typ två veckor sen o vi såg The Help. Vet inte om den kommer till sverige eller redan kommit men se den isåfall, den va as bra! Älskar usa, där man går o saltar sina biopopcorn har dom en kran som det kommer rent smält smör ur. mums. Nu ska jag återgå till min påse med doughnuts. puss på'n.






Christine i Chicagooooo





Bajs bajs

Cowboys och äggfis

Heeeeej. Blogga verkar inte riktigt vara min grej men jag ska försöka.


Kort om homecomming: Spirit week va kul, nästan alla klädde ut sig, på 80's workout day klädde verkligen alla ut sig o min kompis tvingade på mig hennes rosa benvärmare o leggins. Homecoming football game va jätte kul också fastän att vi förlora. Dansen va verkligen precis som i en film, i gympasalen, ballonger o massa dekoratikoner, homecomming queen, alla dansa man tog foto osv. Jag följde inte med till chicago efteråt för dom jag igentligen skulle dit med va jätte tråkiga o jag kände inte för att va ensam med dom på en klubb till 4 på morgonen. Homecomming får 4 av 5 toasters.

Har fullt upp hela tiden, skolan o fotbollen tar upp mest av min tid och när det inte är nått av dom två så är det alltid nått annat som händer. Men det är bra, det är skönt att ha något att göra och att tiden känns att gå fort för att jag har kul. Nått som jag verkligen har tröttnat på är all snabbmat. Men jag måste ofta äta det ändå för att jag inte har något annat val (för att jag inte är hemma). Med familjen äter vi nästan alltid hemlagat . min värdpappa är as bra på att laga mat. Jag är vrekligen hur glad som helst att jag hamna med den här familjen, dom är grymma.


Alla utbytesstudenter måste göra volontär arbete så i fredags hjälpte jag och coline till på våra småsyskons skolas " fall festival". Det fanns massa mat, olika stationer med lekar, hoppborg o hinderbanor och vi satt o gjorde ansiktsmålningar. Det va faktist kul, träffade nåra andra volontärer som går på min skola så satt mest o prata med dom.


Igår (Lördag) gick vi upp tidigt för att åka till Camp Tecumbseh med några andra utbytesstudenter. Det är typ ett camp för scouter men andra kan komma dit också, och det såg nästan exakt ut som det lägret dom är på i föräldrafällan i början! Man kunde göra massa olika saker, vi paddlade kanot, trampbåt, red häst, klättervägg, skjöt gevär o pilbåge, gjorde vaxljus, spela volleyboll o massa annat. På kvällen va det en campfire och efter det gick våran grupp för att hitta en spökstuga som skulle ligga nånstans i skogen. Jag som hatar sånt ville igentligen inte följa med men jag hade inte så mycket val, så jag gick o höll krok med två kineser som ocksa va skiträdda. Det låg längre in i skogen än va vi trodde o det va kolsvart ute o vi hade bara våra ficklampor som ljus. Självklart gick vi vilse men hittade som tur va några girlsscouts som hjälpte oss därifrån. haha. sen när vi skulle ta vanen tillbaka till våra stugor från en parkering (typ 200 meter) lyckades våran ledare John på något sätt köra fel och ut från Lägerområdet så va vi vilse igen. Till slut kom vi iallafall hem o då spelade vi charader (as kul med kineserna haha) tills vi somna. Det har iallafall varit en askul helg, förutom faktumet att allt kranvatten på campet luktade äggfis. Och just de ja. En pinsam sak hände. Efter vi hade vart på ridturen o jag skulle hoppa av hästen så fastna min t-shirt i sadeln så den åkte upp över huvvet på mig när jag hoppa ner. O framför mig stog två cowboys. Jobbigt.


Vet inte vad jag ska skriva om!? vad vill ni veta?



Kan lägga upp nåra bilder som jag har tagit med min mobil eftersom jag fortfarande inte har kamerasladden.






THE DOG FOSTER






Coline, Jag  och lite av Katie på Camp Tecumbseh





Christine (från Kina) och Coline i vanen






HEJDÅÅ


Bilderrrr

Får jag lov att presentera några bilder från dagarna i New York som jag hitta! woohoo är är dom
























Dåhh Ashorlaah

Nu har jag varit här i mer än 4 veckor, sjukt hur snabbt tiden har gått!

En del av dom sakerna jag har gjort de senaste veckorna: Börjat skolan, vart på min första football friday game, träffat alla utbytesstudenter, spelat fotboll, vart på 3-års kalas, vart på vattenäventyrs land med utbytesstudenter (träffa en kille från lerum där, vi har gemensamma vänner hemma?! SJUKT. världen är liten), vart i kyrkan, ätit massa hamburgare bla bla bla.

Skolan går bra,är nöjd med alla mina kurser o jag har några jag äter lunch med varje dag, wohooo! Några lärare älskar verkligen mig bara för att jag är utlänning o dom frågar mig tusen frågor varje dag inför klassen. Fick höra av en kompis att en av lärarna pratar om mig i sina andra klasser också, berättar allt jag säger o så, haha. Man får läxor i princip varje dag, ibland tills dan efter, men det är inga riktigt svåra grejer (än så länge). Har haft nåra prov o dom va hur lätta som helst. Dom har bara sånna prov när man fyller i bubblor med a, b eller c alternativ, man behöver aldrig skriva nått.


Vi spelade i en cup igår med fotbollen, eller ah, cup o cup, vi spelade två matcher varav vi förlora båda. Men jag gjorde två mål, wooop wooop. Det andra laget skrattade åt mitt namn (taskigt?!?!) så när jag gjorde mål skrek min tränare ba: WOOHOOO REPRESENTING SWEEEEDEEEEEN WOOHOOO. min tränare är rolig, han är jätte kort, ser ut som en mus, har ALLTID på sig en knall orange eller gul t-shirt, snabba solglasögon o militär shorts. han heter Knesec, men alla säger kaneen, vilket nu har blivit kaniiin efter att jag berätta att det betydde bunny på svenska. Nåra i laget har haft som uppgift att designa lag-kläder som vi kan köpa, en t-shirt är knall orange och är gjord i coach kanins ära. Ska köpa den.

Imorgon är det Laborday vilket betyder att alla är lediga och umgås med sina familjer. Men fotbollsträning har jag fortfarande, klockan åtta på morgonen. taggaaaaa. Sen ska vi ha bbq med lite släktingar i våran trädgård.


Denna veckan som kommer är homecomming week som jag redan har sagt. Så varje dag i skolan ska man klä ut sig till olika saker, på tisdag är det "Carrier Day", så man ska klä ut sig till vad man vill bli när man blir stor (tråkigt), på onsdag är det "Missmatch Day" (ha på sig fulakläder helt enkelt), Torsdag är det "Dress as a decade Day" så alla årskurser har var sitt decenium, vi seniors har 80-talet. På Fredag är det "Spiritwear" så alla har på sig kläder i skolans färger och om man har köpt en homecomming t-shirt, som jag, har man på sig den! På fredan är det också massa pepp inför kvällens football game som hela skolan (och alla andra) går på. På Lördag är det Homecomming Dance, jag ska gå dit med en tjej från mitt lag o hennes kompisar, efter dansen ska vi åka in till Chicago o äta. KUUULT. Köpte min homecomming klänning idag FÖR 5 DOLLAR. det är 32 spänn! VÄRT. Jag letade hur länge som helst efter en klänning som jag kunde tänka mig att ha på mig men fy va svårt det är, det finns så himla mycket fult här. Allt är så himla överdrivet med mönster o paljetter o skit, så tillslut blev det en jätte enkel, rätt tråkig, svart klänning. Men är nöjd, billigt är bra hehe. Kalla mig SpararN. Köpte en liten väska också, och ska försöka hitta skor imorgon!



Nu sitter jag o halvkollar på en film med min värdmamma o belgiska syster, väntar på att victor som har kommit fram till sin värdfamilj idag ska höra av sig!


Ska lägga upp nåra bilder nån da, men måste åka o köpa en sladd som går från kamran till datan eftersom jag glömde den hemma <3


Ha det bäst min lille häst.


I skooolan

Okej, jag suger pa att blogga, ska forsoka battra mig. Sitter I skolan just nu och har studyhall nar man far gora laxor, men jag har inga sa passar pa att skriva lite har!

I borjan av studyhall maste alla resa sig upp och stalla sig mot den amerikanska flaggan med handen pa hjartat o saga the pledge of alligience.  Det ar jatte seriost o om nan ar sen far den sta upp sjalv o saga den.. En annan grej dom gor har ar att innan varje match ber dom alla i publiken o spelare stalla sig mot den amerikanska flaggan o sa spelar dom nationalsangen. ALLA stannar verkligen upp nar detta hander, aven om dom har traning eller match pa planen brevid sa stannar dom for att “hedra flaggan”.

Nu har jag snart lunch, man kan valja mellan 6 olika "kok" som serverar olika saker nastan varje dag. Mycket hamburgare o sant men det finns nyttigt ocksa. Inte for att jag har testat det men anda.

Idag ska vi aka med laget till natt stalle langt bort direkt efter skolan o sova over pa ett hotel o imorgon spela I en cup. KULT. Pa mandag ar det "laborday" sa alla ar lediga. Och nasta vecka ar homecomming week, sa alla dagar ska man kla ut sig till olika saker, pa fredan ar det pep-rally och parade o sen homecomming game (football) o pa lordag ar det homecomming dance!

Ska skriva mycket mer snart nar jag har tid, looovar.

Puss haj


RSS 2.0